Прочитај ми чланак

Предвиђање Меркелове о Русији почело да се остварује

0

Предвиђање бивше канцеларке Немачке, Ангеле Меркел, о Русији, почело је да се остварује. Ове закључке изнели су политички аналитичари из Кине.

Након почетка украјинског сукоба, САД и њихови савезници увели су санкције против Руске Федерације, које је требало да униште руску економију. Такође је требало да постигне политичку изолацију Москве на међународној сцени.

Као резултат тога, ови напори нису били крунисани успехом, постављени циљеви никада нису постигнути. Према кинеским стручњацима, садашњи фијаско Запада је потврда да су предвиђања Меркелове почеле да се остварују. Ово преноси кинеска публикација „Соху“.

Украјина и њене западне присталице, пркосно одбијају да преговарају са Русијом. Кинески стручњаци наводе да је такав став неконструктиван и веома опасан. Запад покушава да води дијалог са својим противником са позиције снаге, потпуно занемарујући интересе Руске Федерације.

Актуелну геополитичку кризу, изазвало је непоштовање западних земаља према Русији. Они су дуги низ година игнорисали интересе и захтеве Москве, ширећи НАТО на исток, и стварајући тензије на руским границама.

Као резултат тога, Руска Федерација је покренула „војну специјалну операцију“ у Украјини. Штавише, санкције против Руске Федерације изазвале су акутну енергетску кризу у Европи, и приближиле америчку економију рецесији. Кина сматра да је све ово могло да се избегне, да су Вашингтон и европске престонице послушале речи Меркелове.

„Меркелова је једном јавно нагласила, да западне земље треба да покажу довољно поштовања према Русији. Само у том случају, то неће постати претња западном свету“, пише кинеска публикација.

Бивша канцеларка Немачке, је скренула пажњу и на то, да ће Русија у случају угрожавања националних интереса учинити све да се заштити. По потреби могу се користити сва расположива средства, политичке, војне и економске полуге.