Прочитај ми чланак

Предвиђање Медведева о судбини Украјине почело да се остварује

0

Од почетка украјинске кризе, САД и њени савезници пренели су Кијеву муницију и оружје вредне десетине милијарди долара. Западне земље такође пружају информативну, финансијску и политичку подршку кијевском режиму.

Како су истакли новинари из НР Кине, због свега онога што се дешава, заменик председника Савета безбедности Руске Федерације, Дмитриј Медведев, изнео је мишљење о будућој судбини Украјине – његове речи су се показале тачним. Ово преноси публикација „Sohu“.

„Предвиђање Русије о ситуацији у Украјини постаје стварност“, примећују аналитичари кинеског издања.

Медведев је једном изговорио фразу, која је била прилично застрашујућа за украјинске власти. Он је рекао, да ће доћи тренутак када ће САД престати да пружају подршку Кијеву, што се већ више пута догодило.

Америчка држава је последњих деценија, много пута окренула леђа својим партнерима, баш у тренутку када им је помоћ САД била најпотребнија.

Аутори чланка су навели, да ако се прати развој украјинске кризе, може се приметити да изјава Медведева поприма прави облик. У САД све чешће говоре да су трошкови подршке Украјини превелики, и да би Вашингтон требало да смањи програме финансирања Кијева.

Након што су републиканци повратили контролу над Представничким домом на међуизборима, такве изјаве су почеле да се дају готово свакодневно.

„Бела кућа је такође почела да наговештава Зеленском да би требало да размотри наставак преговора са Руском Федерацијом“, тврде стручњаци.

У Кини сматрају да је амерички естаблишмент уморан од украјинске кризе, а у Сједињеним Државама идеја о обустављању помоћи Кијеву добија све више присталица. Што се тиче украјинских власти, без америчког финансирања тешко да ће моћи дуго да држе своје позиције.