Прочитај ми чланак

Председник Бразила наложио полицији да у затвор стрпа оне који се не вакцинишу

0

Новопостављени бразилски председник Лула да Силва обећао је да ће затворити сваког грађанина који одбије да прими експерименталну мРНА вакцину против ковид-19.

„Ово је потпуно лудо. Ово је ноћна мора“, рекла је новинарка Карина Мицхелин на округлом столу Дечје здравствене заштите о новим бразилским законима који би дозволили затвор и новчане казне за одбијање обавезних убода ковида.

Rairfoundation.com извештава: Према предложеном закону ПЛ 5555 2020, бразилски држављани би могли бити затворени од 2 до 8 година због одбијања обавезне вакцинације. Поред тога, исту казну сноси свако ко шири „лажне вести“ у вези са вакцинама или њиховом делотворношћу.

Бивши затвореник, социјалиста Луиз Инасио Лула да Силва, познатији само као „Лула“, недавно је постављен за председника Бразила уз помоћ гласачких лудорија у стилу Џоа Бајдена.

 

Лула је недавно ревидирао прописе о благостању у земљи, захтевајући од родитеља да своју децу „вакцинишу“ експерименталним и опасним „вакцинама против ковида“. Ако родитељи одбију да дају ињекцију својој деци, они више неће моћи да примају никакву новчану помоћ.