Прочитај ми чланак

„Позната имена убица цивила у Дому синдиката у Одеси – све их чека одмазда“

0

Лидер Крима Сергеј Аксјонов саопштио је да су имена убица који су побили цивиле у Дому синдиката у Одеси на данашњи дан 2014. године позната и да ће одмазда за почињени злочин неминовно уследити.

„Масовно убиство у Одеси јасно је показало терористичку природу кијевског режима. То је у суштини било ритуално убиство, јер нацизам није само политички систем и русофобија није само манифестација националног непријатељства. То је култ мржње и смрти, ‘религија’ терористичке државе“, написао је Аксјонов на Телеграму.

Foto: Youtube

Он је подсетио да је за трагедију у Одеси кијевски режим окривио жртве, а да су злочинци проглашени херојима и борцима против сепаратизма.

„Међутим, одмазда за погибију одеских мученика сигурно ће стићи. Учесници у убиствима у Дому синдиката су познати. Судећи по писању медија, нека од тих копилади су већ ликвидирана у зони специјалне војне операције. Сваки од тих нељуди, где год да се налази, треба да има на уму неминовну одмазду“, поручио је Аксјонов.

Да се трагедија не понови

Вршилац дужности шефа ЛНР Леонид Пасечник изјавио је да се руска војска данас бори како се не би поновила трагедија слична оној у Одеси.

Како је истакао, кијевски режим је 2014. године заправо поновио оно што су 80 година раније урадили бандеровци у белоруском Хатињу када су нацисти спалили село са 149 људи.

„Након девет година злочинци нису кажњени и чак нису ни покушали да их пронађу. Наши војници се сада боре за сваког ко је погинуо од руку фашиста, за тријумф правде и за то да се такви злочини више не би поновили“, написао је Пасечник на Телеграму.

Трагедија у Одеси догодила се после државног преврата у Украјини 2014. године када су активисти „антимајдана“, противници политике која је победила на кијевском Мајдану, у знак протеста поставили камп на Куликовом пољу у Одеси.

Другог маја 2014. почела су кошкања између активиста „антимајдана“, с једне стране, и екстремних навијачких група из Харкова и Одесе, као и радикала „Eвромајдана“, с друге стране. Сукоби су се завршили рушењем шатора и подметањем пожара у Дому синдиката у којем су се сакрили представници „антимајдана“. Присталице радикала су при томе пуцале на људе који су покушавали да се спасу из запаљене зграде. Тог дана је у трагедији погинуло 48 људи, док је преко 250 повређено.