Прочитај ми чланак

ПОВРАТАК “истребљеног” ГРИПА – Опет криви МИ- стручњаци тврде да је вакцина решење

0

Настављамо са невероватним “научним” тврдњама која се базирају на повратку болести која је по свему судећи била искорењена у претходне две године а сада се одједном вратила и ето како тврди “струка” вакцине ће је решити. (Да ли су ови људи нормални?)

Како преносе медији неколико европских држава већ је започело снажну кампању како би убедили грађане да приме вакцину против грипа пре зиме, а након што су здравствени стручњаци истакли да бисмо управо ове године могли да очекујемо много већи број оболелих од вируса грипа.

Такозвану забринутост ствара могућност да број оболелих од ковида 19 почне поново значајно да расте што би значило да би се државе суочиле са двоструком пандемијом.

Гардијан преноси да су десетине милиона становника у Уједињеном Краљевству позване да приме вакцину против грипа. Упозорења о већем ширењу вируса грипа ове зиме могу се чути и у Француској као и у Америци.

Ове године у Аустралији у мају наводно је регистровано преко 65,000 оболелих, што је дупло више од рекорда који је за овај месец претходно постављен 2019. године. Такође број заражених вирусом грипа на недељном нивоу превазилазио је петогодишњи просек.

Како тврде медији грип је “нестао” због ковид мера а сада пошто не носимо маске и нисмо закључани он се вратио (ох та драматизација).

– Постоје јаке индиције да ћемо се ове године суочити са грипом који ће се више ширити, затим са мањим нивоом природног имунитета услед мање изложености вирусу током претходне три зиме, али и са повећањем броја оболелих од ковида 19, односно са доста варијанти које могу да заобиђу постојећи имунитет – казала је Сузан Хопкинс, главна саветница Агенције за здравствену заштиту Уједињеног Краљевства (УКНХС).

Када је реч о дистрибуцији сезонских вакцина против грипа она је у Србији почела јуче, а здравственим установама биће подељено скоро 400.000 доза.

Како је саопштио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“, мрежи института и завода за јавно здравље биће дистрибуирано 373.360 доза четворовалентне вакцине произвођача „Санофи Пастер“ као и 22.640 доза вакцине Института за вирусологију, вакцине и серуме „Торлак“.

Из Института Батут су навели да би дистрибуција вакцина требало да буде завршена до краја недеље и најавили да ће вакцинација против грипа бити спровођена на вакциналним пунктовима у домовима здравља, надлежним за спровођење имунизације.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!