Прочитај ми чланак

ПОТПУНА забрана промоције LGBТQ: “Штитимо земљу од ЕВРОПСКОГ И АМЕРИЧКОГ мрака”

0

Руска Државна дума гласала је за потпуну забрану LGBТQ педофилије и пропаганде промене пола у земљи након коначног читања закона у четвртак.

Закон о „заштити традиционалних вредности“ подржало је свих 397 посланика у доњем дому парламента, који су усвојени без противљења и уздржаности.

FOTO: Youtube

Предлог закона би забранио такву пропаганду у рекламама, књигама, филмовима и медијима. Широко се сматра да је то наставак закона из 2013. године, који је забранио ширење LGBТQ материјала међу особама млађим од 18 година у Русији. Међутим, ново законодавство се односи и на малолетне и на одрасле.

Ако закон ступи на снагу, онемогућило би да филмови који промовишу нетрадиционалне односе или промену пола добију дозволе за дистрибуцију у земљи. Такође ће бити забрањено стављање у промет производа сличног садржаја, укључујући и стране материјале.

Предвиђене су огромне новчане казне за кршење нових правила, при чему се појединци суочавају са казном од 400.000 рубаља (6.600 долара), а правним лицима до пет милиона рубаља (око 83.000 долара) због LGBТQ пропаганде. Казне за промовисање педофилије су дупло веће од ових износа, наводи се у предлогу закона. Стране странке које прекрше закон такође ће се суочити са протеривањем из Русије.

Председник Државне думе Вјачеслав Володин захвалио је колегама парламентарцима што су једногласно подржали закон, истичући да ће „ова одлука заштитити нашу децу, будућност земље од мрака који шире САД и европске државе“. Володин је одбацио позив америчког државног секретара Ентонија Блинкена, који је раније позвао руске посланике да „повуку закон и поштују људска права и достојанство свих“.

Нови закон се неће односити на видео игрице јер су посланици одлучили да њихов садржај подлеже посебним прописима. У другом читању закона у среду, парламент је одбацио и идеју о увођењу кривичне одговорности за поновљено кршење забране LGBТQ пропаганде.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!