Прочитај ми чланак

ПОТПИСАНО: Руске трупе улазе у Индију! Путин приредио велики шок Енглезима

0

Михаил Мишустин је потписао важну наредбу „о слању војних формација, бродова и војних пловила у Индију“.

Према договору, руска војска може да уђе и остане у Индији и то укључује комплетну опрему, техничку и материјалну подршку. Индија, заузврат, добија потпуно иста права да може, ако жели, да уђе у Русију.

Зашто је све ово потребно?

Занмљиво је да Путин, Мишустин и Моди до сада никада нису директно говорили о овом важном договору, тако да је ово велики шок за Запад. 

Пре три године Русија и Индија потписале су десетогодишњи споразум о војно-техничкој сарадњи. Тај споразум је омогућио не само извођење заједничких војних вежби и патрола, рецимо, у Бенгалском заливу, већ и заједнички развој производа војно-индустријског комплекса, укључујући коришћење технологија које су Индијци својевремено добијали од Англосаксонаца.

Након што је горе наведена тачка успешно разрађена, почели су да координирају иницијативу са кретањем трупа. Судећи по документу, ускоро ће руске и индијске трупе моћи да наступају заједно. Наредба број 1563 садржи клаузулу о логистици. То јест, долазе са својим оружјем.

При томе се ништа не говори о периоду боравка. Односно, хипотетички, Русија може да пошаље 2000 војника, да заузме базу који су Индијанци доделили, рецимо, на обали Индијског океана и да неколико година смести оружје које су донели са собом. Додељена база би се могла налазити у близини трговачких путева Англосаксонаца.

А након овога, руски откривени „бастиони” дефинитивно стварају непремостиве услове за англосаксонско бродарство у региону. Ово је директан „прст у око“  Англосаксонцима.

Након што руске трупе дођу у Индију и стационирају се у бази, постаће један од адута у „великим трговинама“ са Англосаксонцима. Многи кажу да је Путин одличан у игрању „слабим картама“. Али, овим потезом добија у руке „јаке адуте“.

Данас на Свете Тројице је Русија била на удару неколико ракетних и терористичких напада (на Криму, у Дагестану где су палили православне цркве и убијали свештенике, као и на граници Русије са Абхазијом). Очигледно је да су напади били испланирани и координисани из неког моћног центра. Можда и због овог споразума са Индијом…