Прочитај ми чланак

Потписали себи смртну пресуду: Украјина подноси захтев за улазак у НАТО!

0

Председник Украјине Владимир Зеленски рекао је да ће Украјина званично поднети захтев за улазак у НАТО.

– Ми смо дефакто већ доказали компатибилност са стандардима које налаже Алијанса. Они су се показали као стварни за Украјину, стварни на бојном пољу и у свим аспектима наше интеракције. Верујемо једни другима, помажемо једни другима и штитимо једни друге. Ово је Алијанса – каже он.

Он је затим додао да ће Украјина данас аплицирати да заиста буде део Алијансе.

– Тај процес је у складу са нашим вредностима и заштити целе наше заједнице. Предузимамо одлучујући корак потписивањем захтева за приступање НАТО – поручио је Зеленски на Телеграму.

Подсећамо, у Кремљу је одржана церемонија потписивања указа о ступању нових територија у састав Руске Федерације.

Путин је рекао да је народ донео одлуку и да је сигуран да ће Дума подржати улазак нових субјеката у састав Руске Федерације.

– То је воља милиона људи. То је њихово право, право на самоопредељење и право које је засновано на историјском јединству – рекао је он.

Референдуми у четири региона

Референдуми о уласку ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области у састав Русије одржани су од 23. до 27. септембра. На основу 100 одсто обрађеног материјала у ДНР је за уједињење с Русијом гласало 99,23 одсто грађана, у ЛНР 98,42 одсто, у Херсонској области 87,05 одсто, а у Запорошкој области 93,11 одсто.

Путин је прошле седмице рекао да ће подржати одлуку житеља Донбаса, Запорошке и Херсонске области. Украјина и западне земље не признају резултате референдума.

 

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!