Прочитај ми чланак

Последња Путинова порука Западу: Стратешки пораз значио би крај Русије

0

Путин је поновио да, као одговор на испоруке оружја Украјини, Русија не искључује испоруке оружја другим земљама

Непријатељ ради на снижавању прага за употребу нуклеарног оружја, што може захтевати промену наше нуклеарне доктрине, поручио је председник Руске Федерације Владимир Путин у Ханоју.

„Сада размишљамо о томе шта би могло да се промени у нашој нуклеарној доктрини. У сваком случају знамо да потенцијални непријатељ ради на томе, на новим елементима који се односе на снижавање прага за употребу нуклеарног оружја“, рекао је председник новинарима у Ханоју, одговарајући на питање под којим околностима је Москва спремна да промени своју нуклеарну доктрину.

Путин је посебно истакао да се „на Западу праве експлозивне нуклеарне направе ултра мале снаге“.

„И знамо да у стручним круговима на Западу постоји идеја да се такво оружје може употребити, и то не мора бити страшно. Може бити страшно, а можда и не, али на то морамо обратити пажњу. И обраћамо пажњу“, нагласио је шеф државе.

Према његовим речима, управо је то оно што је повезано са изјавама о могућности промене руске нуклеарне доктрине.

„Стратешке нуклеарне снаге Руске Федерације су увек у стању пуне борбене готовости, тако да нас оно што сада раде западне земље мало брине, али ми то, наравно, пажљиво пратимо“, рекао је Путин у разговору са новинарима.

Путин је указао да је реакција Запада на његове мировне иницијативе очекивана, али ће их разумни политичари узети у обзир, ако желе да окончају сукоб у центру Европе.