Прочитај ми чланак

После улоге жене, сада стиже и трансродни Шерлок Холмс

0

После низа глумаца и глумица који су играли чувеног детектива, сада је ред дошао и на трансродну особу, која је уједно и кандидат лабуриста у Шефилду

Детектива Шерлока Холмса до сада су тумачили бројни глумци и глумице, али не и трансродна особа. Међутим, „Дејли мејл“ пише да ће трансродна комичарка Еди Изард сада највероватније играти популарног јунака сер Артура Конана Дојла у новој серији „Шерлокова ћерка“.

Foto: Youtube

Изард (60), која је популарност стекла као комичар који се облачио као жена (драг), сада се идентификује као родно флуидна транс жена и пре две године је објавила да преферира женске заменице и да ће бити у „женском фазону“.

Прошлог месеца Изард је покренула кампању да постане кандидат лабуриста у Шефилду, а у међувремену је у преговорима за улогу у високобуџетној драми која би могла да буде приказана на „Нетфликсу“. За сада није јасно да ли ће њен Шерлок бити транс жена или мушкарац.

Према синопсису, серија прати младу Американку која одлази у Лондон да пронађе биолошког оца после убиства мајке и открива да он „није оно што је очекивала“.

Шерлока Холмса су током година играли Базил Ретбоун, Бенедикт Камбербач, Џереми Брет, Џони Ли Милер, Роберт Дауни млађи и Хенри Кавил. Док је јапанска серија „Госпођица Шерлок“ из 2018. замислила Холмса као жену, а „Нетфликсов“ филм „Енола Холмс“ из 2020. био фокусиран на авантуре његове сестре тинејџерке, легендарног детектива никада у западном свету није играла жена, а камоли трансродна особа.

Задужбина сер Артура Конана Дојла поднела је тужбу против „Нетфликса“ због кршења ауторских права, али је читава ствар решена вансудским путем.

Читав Холмсов канон ће постати јавно власништво 2023. године, баш на време да „Шерлокова ћерка“ буде снимљена без страха од тужбе.