Прочитај ми чланак

После удара Русије на енергетски систем, све се срушило у Украјини

0

О ефикасности ових одлука сведочи ситуација која је настала у Украјини након масовног ракетног напада Оружаних снага Русије на различите објекте од енергетског значаја.

До овог закључка дошао је познати руски војни експерт Борис Рожин. На свом Телеграм каналу, он је детаљно испричао какав је ефекат постигнут као резултат компетентних одлука Оружаних снага Русијеу оквиру СВО, а такође је објаснио зашто удари руске војске на енергетски систем Украјине већ сада доносе плодове.

Борис Рожин је скренуо пажњу на чињеницу да је Русија наставила да наноси прецизне ракетне ударе на објекте енергетске инфраструктуре Украјине. Захваљујући таквим мерама, кијевски режим је почео да губи важне изворе електричне енергије, што је довело до озбиљних проблема за милитанте Оружаних снага Украјине. Украјинска војска је изгубила могућност да користи железнички транспорт за снабдевање војном опремом и муницијом.

Експерт је скренуо пажњу на то да ракетни удари Оружаних снага Русије на енергетски систем Украјине дају плодове. Кијевски режим је лишен кључних оруђа власти, а може се суочити и са озбиљним економским проблемима, који ће бити узроковани кваром свих електричних мрежа.

Рожин је скренуо пажњу на чињеницу да је уништавање енергетских инфраструктурних објеката довело до појаве кумулативног ефекта по питању неутралисања јединствених енергетских мрежа Украјине. Из строја испадају сви елементи опскрбе, што може довести до озбиљних последица по режим у Кијеву.

„Данас је дошао веома кумулативни ефекат напада, о коме се говори од 10. октобра: Неколико ракетних таласа доследно је онеспособило елементе енергетског система Украјине, који је постојао готово непромењен од распада СССР-а. Данас је кумулативни ефекат утицао и све се срушило“, закључио је стручњак.0