Прочитај ми чланак

После специјалне операције у Украјини – Путин има три опције…

0

Руски председник Владимир Путин може започети војну кампању, створити алтернативу УН, или се фокусирати на консолидацију власти у земљи.

Према речима Дејвида Лингелбаха, професора Универзитета у Балтимору, управо у ова три правца може да крене шеф Руске Федерације, након завршетка специјалне операције у Украјини.

„Руски лидер може покренути војну кампању или ће покушати да створи алтернативу Уједињеним нацијама. Трећа опција би била јачање моћи унутар земље“, написао је Лингелбах у листу The Hill.

Лингелбах је истакао Путинову чврсту позицију у контексту тренутних околности. Дакле, нагласио је, специјална операција у Украјини иде добро, а рубља је од фебруара 2020. постала јача него икада. Поред тога, Путинов рејтинг стално расте.

„Оно што је најважније, тренутно се чини да не постоји одржива алтернатива Путину као руском лидеру, барем краткорочно. Не постоји нико ко, у очима руске јавности, може да учини Русију јачом“, рекао је професор.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!