Прочитај ми чланак

Посао је при крају – Руси почели да уништавају командне центре Украјине

0

Оружане снаге Русије пронашле су кључ за разарање одбрамбених утврђења украјинске војске. Сада руским јединицама неће бити тешко да нокаутирају непријатеља у његовим утврђеним подручјима.

Политиколог Јевгениј Михајлов скренуо је пажњу на успехе Оружаних снага Русије у уништавању комуникационих центара војске Украјине на територији Доњецке Народне Републике.

Фото: Министарство одбране Русије

Последњих дана погођена су четири командна места украјинских трупа. Ово је велико достигнуће, јер су такви објекти дизајнирани за пренос оперативних информација и организовање војних јединица.

„Удари су изведени на командна места управо тамо где почињемо да разбијамо одбрамбени систем украјинске војске“, рекао је експерт.

Најмоћнији комуникациони центри налазе се у Кијеву и Лавову. Како је Михајлов приметио, раније су се многи питали зашто ови објекти нису били изложени ракетним ударима.

По његовом мишљењу, то није урађено да би се сачувао украјински канал за пренос информација. Лакше је пресрести поруке у Донбасу него у центру или на западу Украјине. Међутим, сада је дошло време за акцију, Оружане снаге Русије су добиле све потребне информације.

„Сада смо приступили уништавању командних места, центара везе директно на местима непријатељстава. То још једном указује да улазимо у активну фазу разбијања украјинске одбране, спремамо се да коначно завршимо ослобађање Донбаса“, нагласио је политиколог.

Уништавање командних места често доводи до дезорганизације борбених јединица. А без компетентних тимова и комуникација, ни најупорније формације не могу дуго задржавати навалу непријатеља. За Оружане снаге Украјине ситуација је веома лоша.