Прочитај ми чланак

Порука Вашингтону из Русије: Ако почне нуклеарни рат – Имамо само две опције

0

САД уништавају међународни систем осигуравања безбедности у свету у циљу стицања једностраних предности, изјавио је посланик Државне думе Русије.

Посланик Државне думе Русије Олег Морозов се осврнуо на последњу одлуку Вашингтона који је саопштио да САД од 1. јуна престају да предају информације Русији о статусу и локацији свог стратешког наоружања које потпада под Споразум о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ).

„Не остављају нам избора. Ако не желе да сачувају заједнички штит, треба оштрити мач. Хиперсонично оружје, нуклеарни мотори, прецизност и беспрекорност – то су компоненте нашег мача. Имамо само две опције ако почне нуклеарни рат: да победимо или да не изгубимо. Американци треба то добро да утуве у главу“, рекао је Морозов.

Члан Међународног комитета Савета федерације Русије Сергеј Цеков слаже се да ће се одлука Вашингтона негативно одразити на глобалну безбедност.

„То је лоше за глобалну безбедност, за Америку, Русију, Европу“, оценио је Цеков, истакавши да је Русија увек поштовала све договоре, а да су их кршили Американци.