Прочитај ми чланак

ПОРУКА ОДБЕГЛИМ ЧЕЧЕНИМА и немачким муслиманима: Обраћање Рамзана Кадирова

0

Председник Чеченије Рамзан Кадиров се обратио становницима те руске републике који су отишли ​​у иностранство, који „себе називају браниоцима Чечена”. Он је објавио видео снимак обраћања на чеченском језику на свом Телеграм каналу.

Кадиров је одбегле Чечене назвао кукавицама који су у тешком тренутку напустили републику и „продали се за такозвана ЛГБТ права и такозвану слободу европског говора“.

Он је истакао да је Чеченска Република неодвојиви део Русије.

„И колико год бегунци били нервозни, и ма како их спонзорисао Запад, и ма како им испрали мозак од стране психолога из Пентагона, то ће се управо догодити. Ми Чечени смо слободан народ у Русији“, рекао је Кадиров.

Он је додао да су њени становници сами одлучили да буду део Русије и да је бране.

„Покушајте да нам ово одмах узмете, ако је остало ишта мушко у вама!“ закључио је чеченски председник.

Кадиров је раније оштро осудио акцију са подизањем ЛГБТ заставе над џамијом у Немачкој. Он је рекао да не разуме како имами ове светиње себе могу називати муслиманима.

„Како су имами уопште, а и читав исламски део становништва Немачке, допустили ову акцију дискредитовања наше вере без гласне, резонантне реакције?! Јесте ли потпуно изгубили разум на таласу пермисивне европске демократије?“ протестовао је он.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!