Прочитај ми чланак

ПОРУКА ИЗ МОСКВЕ: Америка губи моћ, Русија не може да буде вазал

0

Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Вашингтон, после говора Владимира Путина на састанку Валдајског клуба, може да разуме руску визију живота.

Казао је да сада мора да увиди „црвене линије“, као и зашто су оне настале.

Песков је за ТВ Русија 1 рекао да Русија не може да буде нечији вазал и да ће наставити да брани своје интересе, а да су они који су, како је рекао, некада владали целим светом, већ почели да губе моћ и да ће се то наставити, преноси РИА Новости.

Портпарол Кремља је рекао да, када је реч о Украјини, одлучујућу улогу има Вашингтон, а не Кијев, са којим је, према оцени Пескова, немогуће разговарати о нечему.

„У Кијеву је председник, легитимни председник Украјине, господин Зеленски, постићи са њим неке договоре, на основу мартовског искуства, је могуће, али ти споразуми не вреде, јер могу одмах бити поништени по налогу споља“, рекао је Песков.

Путин је на састанку Валдајског клуба 27. октобра оценио да „игра Запада негира суверенитет земаља и народа, њихову јединственост и занемарује интересе других држава“.

„Владање светом – то је улог који је такозвани Запад ставио у игру, али та је игра опасна, крвава и, рекао бих, прљава“, поручио је Путин.

Казао је да „САД немају шта да предложе свету, осим своје доминације“.