Прочитај ми чланак

Попила отров да се спасе: Српкињу намамио браком, постала роб

0

Српску држављанку (22), намамио је у Италију младић који јој је послао 400 евра за пут и обећао брак, а по њеном доласку у ову државу њу су изгладњивали, тукли, терали да проси и да се проституише.

Полиција из Болоње саопштила је на конференцији за новинаре да је девојка била приморавана на проституцију, мучена и изгладњивана, и да се спасла тако што је попила детерџент због чега је завршила у болници, где је открила свој случај.

Младић кога је српска држављанка упознала преко Фејсбука обећао јој је брак, а како се девојка налазила у јако лошој материјалној ситуацији није много размишљала о овом позиву. Како даље преносе италијански медији, по њеном доласку у Пјаноро Векио код Болоње, његова породица ју је заробила и терала да се проституише.

Несрећној девојци је речено да мора да „одради“ 400 евра, колико јој је лажни младожења послао да би допутовала у Италију. Држана је затворена, уз стални надзор. Давали су јој један оброк дневно, због чега је у болници стигла са 45 килограма. Како је рекла они су је све време тукли, терали да проси и да се проституише.

– Девојка се на крају отровала да би побегла. Пила је детерџент данима што је проузроковало високу температуру па су њени мучитељи помислили да има корону. У болници је испричала шта је проживела, а њени мучитељи су одмах ухапшени – рекла је заменица асистента комесара болоњске полиције, Елена Јоланда Чериа.

Ухапшено је четворо чланова те породице, мајка, отац и два сина. Терете се за киднаповање, неовлашћено затварање, приморавање на просјачење и проституцију.