Прочитај ми чланак

Попела се на пирамиду и ушла у древни храм, а онда ју је опколила бесна руља ВИДЕО

0

Једна туристкиња нашла се у незавидној ситуацији након што је ушла у древни мајански храм Кукулкан у Мексику, а мештани су је због тога извиждали. Снимак овог неславног догађаја се појавио на ТикТоку.

Плавокоса жена снимљена је из даљине како се пење уз 91 степеницу пирамиде у археолошком налазишту Чичен Итза. Ово не би било ништа необично, да улазак у храм није забрањен. Пирамида на коју се попела је познала као Ел Кастиљо.

Она је наиме, виђена како позира на врху храма, маше и плеше. Ако је судити по снимку, након тога је ушла у храм, а онда ју је обезбеђење спустило међу бесне мештане.

Разарени мештани су је одмах напали. Они су снимљени како је вуку за косу, гурају је и поливају флашама воде. Викали су јој: „Напоље“, „Затвор“, „Закључајте је“.

Овај снимак је на ТикТоку поделила Ангела Лопез уз објаву: „Ово је разлог зашто не смете да омаловажавате историјске мајанске пирамиде“.

Особа која је снимила инцидент је рекла да је овај потез туристкиње показао „недостатак поштовања“.

Пирамида Ел Кастиљо је под заштитом УНЕСКО-а и посетиоцима је забрањено да се пењу на њу од 2008. године. Ову грађевину изградила је претколумбијска цивилизација Маја између 8. и 12. века нове ере. Она је служила као храм божанству Кукуклан.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!