ПОМПЕО ПРИЗНАО иза затворених врата: Крим је изгубљен!

0

Државни секретар САД Мајк Помпео рекао је на састанку иза затворених врата са кримско-татарским активистима, током посете Кијеву, да је Украјина изгубила Крим, преноси портал „Ново време“.

Како се наводи, он је тим речима одговорио активисткињи Емини Џапаровој, која је том приликом рекла да Америка мора „да држи Крим у видокругу своје спољне политике“.

„Крим је изгубљен. Светски играчи то знају. Украјина је изгубила Крим, а Русија није једна од тих земаља којима је могуће нешто одузети“, рекао је Помпео том приликом, пренео је портал „Ново време“, позивајући се на учеснике тог састанка.

Извори су такође рекли и да је током састанка Џапарова замолила Помпеа и да пружи пмоћ приликом организације конференције о Криму у Вашингтону, међутим, судећи по изразу Помпеовог лица током одговарања на то питање било јасно да су његови приоритети сасвим другачији него учешће на том догађају.

Подсетимо, Крим је постао део Русије у марту 2014. године након референдума одржаног након државног преврата у Украјини. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља.

Према речима председника Русије Владимира Путина — питање Крима је затворено, међутим, Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!