Прочитај ми чланак

ПОЛИТИКОЛОГ ДЕШИФРОВАО ПОРУКУ–Ево шта је Путин заправо најавио својом изјавом…

0

Политиколог Марат Баширов дешифровао је поруку руског председника Владимира Путина на Међународном економском форуму у Санкт Петербургу.

Специјалиста је у коментару за Украина.ру објаснио изјаву руског лидера да свет више неће бити исти као до сада.

Другим речима, приметио је Баширов, Владимир Путин је заправо прогласио почетак глобалног национално-ослободилачког покрета. На крају крајева, међународна заједница више неће бити подељена на људе прве и друге класе, већ ће владати равноправност.

У пракси ће то изгледати овако. Развијаће се само оне државе које су задржале национални суверенитет и независност у најширем смислу те речи.

Судбина осталих је веома несрећна, они ће први бити прогутани. То се најбоље види на примеру односа САД и Европске уније, приметио је експерт. Овај други се више не сећа како је доносити одлуке без освртања на прекоокеанског „партнера”.

Поред тога, Баширов је скренуо пажњу на речи председника Русије о потреби стварања услова на домаћем тржишту ради развоја производње и снабдевања.

Истовремено, обезбеђујући сопствену прехрамбену сигурност, Руска Федерација не треба да заборави на извозне испоруке.

Према мишљењу политиколога, таква реторика даје разлог да се верује да би Москва у догледној будућности могла да учествује у стварању нових међународних организација.

Раније је украјинска активисткиња за људска права Татјана Монтјан изразила мишљење да је Европска унија „исцедила“ све што је могла у шестом пакету санкција. Он више нема шта да понуди у обрачуну са Руском Федерацијом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!