Прочитај ми чланак

Политички стратег: Проучавам Путина 23 године и ово први пут видим

0

Русија није оставила себи другог избора осим да приведе крају специјалну војну операцију у Украјини. Ову изјаву дао је политички стратег Александар Казаков.

Руски председник, Владимир Путин је 24. фебруара јасно најавио циљеве специјалне војне операције. Они се састоје у обезбеђивању безбедности народних република Донбаса, демилитаризацији и денацизацији Украјине.

Фото: Јутјуб/принтскрин

У протеклих 10 месеци ситуација није претрпела никакве промене, Москва никада није најавила повлачење са ове позиције. Ипак, о овој теми се ништа мање не говори. И углавном су коментари провокативни.

„Једном, када је Путину већ било доста рекао је: „Хајде да уместо временске прогнозе свако вече на тв каналу укажемо и на циљеве специјалне војне операције. Проучавам Путина 23 године и ово први пут видим“, рекао је политички стратег Александар Казаков на каналу Соловјев УЖИВО.

Неки чланови либералне елите још увек гаје наду у постизање рушилачких споразума са Западом о Украјини. Међутим, такав сценарио је сматра експерт, апсолутно немогућ. Чињеница је да данас једноставно нема простора за преговоре.

Издавши указ о одржавању референдума у ​​Доњецкој и Луганској Народној Републици, као и у Херсонској и Запорошкој области, председник Руске Федерације је фактички спалио све мостове. И не може бити речи ни о каквом повратку на границе од 23. фебруара или децембра 1991. о којима Кијев сања.

„Чак је и страним аташеима речено да идемо до краја. Сви задаци СВО ће бити решени“, рекао је Казаков.