Прочитај ми чланак

Политичка елита САД бесна: „Обични Американци, не верујте својим лажљивим очима“

0

Политичка елита САД упала је у бизаран бес због наизглед безазленог одласка Такера Карлсона у московску метро станицу и супермаркет, пише Спутњик интернешнал.

Прорежимски стручњаци пожурили су да објаве и „побијања“ Карлсонових видео-снимака, док га је сенатор Том Тилис оцрнио као „корисног идиота“.

Њихова свеобухватна порука била је јасна: „Обични Американци, не верујте својим лажљивим очима“.

Нема ништа значајно или изненађујуће у чињеници да Русија има лепе метро станице и супермаркете – то је највећа привреда у Европи и пета по величини у свету по паритету куповне моћи. Упркос невиђеним западним санкцијама, руска економија је расла бржом стопом од свих привреда Г7 2023. и вероватно ће то учинити поново ове године, наводи ММФ, преноси „Спутњик интернешенал“.

Кључна разлика између Русије и Сједињених Држава није цена намирница, па чак ни квалитет јавног превоза. Кључна разлика је у ефикасности њихових политичких система.

„Разлог зашто је Москва лепши град од Вашингтона је тај што првим управљају компетентне технократе, а другим ‘неспособни апаратчићи Демократске партије’. Као неко ко је живео у оба града, из прве руке знам који је чистији, безбеднији и нуди свеукупно бољи животни стандард“, закључује аутор чланка.