Прочитај ми чланак

Полиција упуцала Сиријца на грчкој граници — лажна вест? (ВИДЕО)

0

Сиријац, мигрант, који је покушао да пређе из Турске у Грчку преминуо је од повреда задобијених приликом интервенције грчких безбедносних снага, рекла су два турска безбедносна извора за Ројтерс. Међутим, грчки званичници су изјавили да је реч о лажној вести и да би сви медији требало да одговорније обавештавају јавност о томе шта се дешава.

Грчи медији препуни су вести и снимака на којима се види масовно „проваљивање“ миграната на тероторију Грчке, а самим тим и ЕУ. У тим покушајима неретко долази и до сукоба са грчком полицијом, а данас се појавила вест да је грчка полиција упуцала једног Сиријца, који је касније преминуо.

Међутим, грчки званичници су за лист „Катимерини“ изјавили да је реч о лажној вести и да би сви медији требало да одговорније обавештавају јавност о томе шта се дешава на граници с турском.

Вест је првобитно објавио Ројтерс, позивајући се на своје изворе.

Према овој британској агенцији, инцидент се догодио пошто је турска влада отворила границе прошле недеље и допустила мигрантима да крену ка Европи.

Више од 10.000 миграната покушало је да пређе границу, а граничари су испалили сузавац на мигранте на ничијој земљи.

Поводом све компликованије ситуације на граници, грчка војска је саопштила да ће у области дуж реке Еврос (река Марица) користити праву муницију.