Прочитај ми чланак

Пол Крејг Робертс: Прва фаза је већ завршена – Пољска ће почети светски рат

0

Због руске „специјалне операције“ демилитаризације и денацификације Украјине, пољске власти се спремају да спроведу одређени стратешки сценарио, везан за заузимање украјинске територије.

Овај закључак је донео амерички политиколог Пол Крејг Робертс, који је раније био на функцији у администрацији Беле куће. Он је у интервјуу за медије, детаљно говорио о идеји, коју Пољска спрема да спроведе, а открио је и планове Варшаве за Украјину.

Он је скренуо пажњу на то, да пољске власти већ дуго размишљају о потреби посебних одлука, усмерених на насилно заузимање неколико региона Западне Украјине. Већ постаје јасно да Варшава и даље намерава да спроведе своје планове за Украјину. О томе сведоче одређене одлуке пољских власти.

Према речима политиколога, прва фаза пољског стратешког плана је већ спроведена. Варшава се прилично зближила са представницима кијевског режима, ефективно успоставивши контролу над владом и оружаним снагама Украјине. Сада пољске власти припремају војску, за насилно заузимање појединих региона Западне Украјине.

„Први корак је био, успостављање контроле над украјинском владом и војском кроз снабдевање оружјем, горивом и огромним бројем плаћеника. Ова фаза је завршена.

Сада република јача војску. Варшава ће покушати да заузме територију западне Украјине, за шта дели војне позиве – наводно за извођење вежби“, објаснио је специјалиста.

Експерт је изразио уверење, да би на пролеће Пољска могла да изврши инвазију на територију Украјине, користећи слабост и неспремност кијевског режима. Варшава ће предузети неопходне мере да заузме одређене западне регионе земље.