Прочитај ми чланак

ПОГЛЕДАЈТЕ: Кинеска армија видео-спотом позива регруте (ВИДЕО)

0

У настојању да повећа запосленост кинеске омладине Народна ослободилачка војска Кине је објавила нови видео-оглас са визуелним ефектима праћеним музиком у хип-хоп стилу, којем би позавидела и холивудска А продукција

kina_620x0

У настојању да повећа запосленост кинеске омладине Народна ослободилачка војска Кине је објавила нови видео-оглас са визуелним ефектима праћеним музиком у хип-хоп стилу, којем би позавидела и холивудска А продукција.

„Војник увек машта о великим мисијама, непријатељ је у његовим очима, одговорност носи на својим плећима и страст у срцу“, каже се у видео-поруци која почиње сликом младог регрута.

„Могло би да се зарати у било ком тренутку. Да ли сте спремни за то?“, наставља се у видео-снимку.

Оглас је део пројекта модернизације Кинеске народноослободилачке војске, која је највећа борбена сила у свету.

У видеу је нагласак на најнапреднијој ратној техници, попут борбених авиона Ј-11, тенкова 99А, балистичких ракета ДФ-11 и првог кинеског носача авиона.

Слике су праћене песмом у хип-хоп стилу.

„Урличући као животиње, од центра до границе. Идемо у рат, боримо се да победимо!“, каже се у песми, „украшеној“ рефреном: „Убиј! Убиј! Убиј!“.

Ово је, иначе, први пут да је кинеска војска користила хип-хоп музичку тему у огласу за потенцијалне регруте. Претходни огласи користили су традиционалне музичке теме, да не би, како пише „Чајна дејли“ деловали превише агресивно.

Кинеска армија има 2,3 милиона припадника, а ако промоција овакве врсте буде успешна, очекује се да тај број постане још већи.