Прочитај ми чланак

Погледајте како украјински војници „разговарају“ са цивилима (ВИДЕО)

0

На руским друштвеним мрежама појавио се снимак „разговора“ украјинских војник са цивилима (такође Украјинцима). Од вике до пуцања у ноге.

“На снимку су војници извиђачке чете 28. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине у сукобу са локалним (украјинским) становништвом.”

Русија је 24. фебруара започела војну операцију у Украјини. Руски председник Владимир Путин назвао је њен циљ „заштитом људи који су већ осам година били изложени геноциду од стране кијевског режима“. Како је саопштило Министарство одбране Русије, од 25. марта Оружане снаге Русије су извршиле главне задатке прве етапе специјалне операције – значајно су смањиле борбени потенцијал Украјине.

Главни циљ руских оружаних снага је ослобођење Донбаса. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров је 19. априла најавио почетак следеће фазе специјалне операције. Волноваха, стратешки важан регионални центар јужно од Доњецка, и Мариупољ, највећи град на обали Азовског мора, ослобођени су у ДНР.

У ЛНР, према подацима Министарства одбране РФ, од 25. марта ослобођено је 93 одсто бивше Луганске области, у чијим границама је 2014. године проглашена република.