Прочитај ми чланак

Подлегли хистерији: Марин Ле Пен позвала Запад да призна правду о Русији

0

Одлука Француске да се придружи антируским санкцијама изазвала је озбиљну енергетску кризу и представљала је велику погрешну процену руководства земље, изјавила је лидерка фракције Национални савез у француском парламенту Марин Ле Пен.

„(Влада) је направила геополитичку грешку уводећи, заједно са Европском унијом која је у стању хистерије због Украјине, неприкладне и непромишљене санкције“, рекла је Ле Пенова, говорећи на партијском конгресу.
Према њеном мишљењу, политика Европске уније се претвара „од федералне ка империјалној“ и више није усмерена на промовисање мира и сарадње у региону.

Западне земље, укључујући и Француску, суочене су са растом цена енергената и скоком инфлације због увођења санкција Москви и политике одустајања од руског горива. Због поскупљења горива, пре свега гаса, индустрија на Западу у великој мери је изгубила своје конкурентске предности, што је утицало и на друге секторе привреде. Такође, Сједињене Америчке Државе и европске земље суочавају се са рекордном инфлацијом у последњих неколико деценија.