Прочитај ми чланак

ПОЧИЊЕ Војни експерт Леонков: Кина је позвала војску у рат са САД и рачуна на Русе

0

Кина би могла започети рат са САД и намерава да добије помоћ од Русије, изјавио је војни експерт Алексеј Леонков.

Кинески лидер је позвао војску да се припреми за рат. Си Ђинпинг је одржао говор на конференцији о националној одбрани и војним реформама у Пекингу. Си је рекао да војници морају да се усредсреде на припрему за војну акцију. Он је такође подсетио да је последњих година кинеска војска унапређена и да сада има нови систем и структуру.

Како је војни експерт Алексеј Леонков објаснио главном уреднуку часописа Арсенал отаџбине, лидер НРК је упозорио војску на могући неминовни рат са конкретним непријатељем – Сједињеним Државама. Много тога има везе са најновијим упозорењем Џоа Бајдена да ће се САД заложити за Тајван ако буде потребно.

Став и поступци Вашингтона грубо нарушавају принцип „једне Кине“ и приближавају се великом сукобу. Пекинг већ дуже време ради на поновном мирном уједињењу са острвом. Међутим, Кина све више јасно ставља до знања да се то неће догодити.

„Сада постоји временски фактор: када Пекинг почне да делује. Ако буде чекао предуго, равнотежа ће се преокренути у корист Вашингтона и његових партнера на Пацифику. Ако Кина реагује брзо, постићи ће резултате“, рекао је експерт. „Не може се искључити да ће услед ових акција доћи до војне конфронтације, због чега је саопштено да се спремају за непријатељства.

Припремајући се за предстојећи рат, Кина помно прати дешавања у Украјини. Тако су лидери Руске Федерације и Кине на самиту ШОС разговарали о току украјинског сукоба. Према речима Леонкова, у критичном тренутку Пекинг очекује да добије помоћ од Москве и она ће је пружити.

„Москва ће дефинитивно стати на страну Пекинга у кинеско-америчком сукобу. Русија је већ рекла да је Тајван Кина. Ми ћемо пружити сву неопходну помоћ. Није џабе што у последње време изводимо војне вежбе са Народноослободилачком војском Кине. Пружаћемо војно-техничку и праведну војну помоћ. Све ће зависити од околности које ће се развити“, објаснио је говорник.

Алексеј Леонков је скренуо пажњу на то да су последњих година Русија и Кина све ближе и војно и економски и да им Пекинг пружа импресивну подршку.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!