• Почетна
  • ВИДЕО
  • ПОЧЕО РАТ: Јеменска војска ушла у Саудију Арабију и заузела град! (МАПА)

ПОЧЕО РАТ: Јеменска војска ушла у Саудију Арабију и заузела град! (МАПА)

0

arabija najran2
Јеменски војни извори извештавају о паду Наџрана, града на југу Саудијске Арабије у руке народних добровољачких снага Јемена.

Интернет портал Јемен ел-Јеум преноси да су народне добровољачке снаге Јемена опколиле град Наџран, те да су извршили напад на неколико положаја саудијских оружаних снага у близини тог града.

Портал преноси и да су народне добровољачке снаге уз помоћ јеменске војске успеле да преузму Наџран под своју контролу те да се у том граду завијорила јеменска застава.

najran

Наџран је био последњи град који је припојен Саудијској Арабији 1934, након што се Јемен отцепио од Саудијске Арабије 1932. године. Град, у којем се налази и аеродром, центар је истоименог региона који је један је од значајних пољопривредних и трговинских подручја Саудијске Арабије.

Према другим извештајима, око 200 јеменских бораца повезаних са Хутима ушло је у саудијски град Наџран и запалило већи број зграда.

Овај напад шиита је показао огромну слабост саудијске војске, која није могла да одбрани свој погранични град. Погледајте најновије снимке борби на различитим местима широм јушне границе Саудијске Арабије:

Извор: Агенција