Прочитај ми чланак

ПОЧЕО ЛОВ: Руски гувернер објавио новчане награде за уништавање Западних тенкова

0

Гувернер Забајкалске територије, Александар Осипов, одлучио је да одреди плаћања за уништавање тенкова „Леопард“ и „Абрамс“, како би охрабрио учеснике „специјалне операције“ у Украјини, изјавила је прес-секретар шефа региона, Љубов Чистјакова.

Према речима Осипова, он зна да су Забајкалци сибирски, далекоисточни народ, и да не воле „када се неко понаша са непоштовањем, бахато и надмено према другима. Међу њима има много ловаца и људи јаких духом, спремних на све“. Осим тога, по његовом мишљењу, забајкалске јединице су се сјајно показале током „специјалне операције“.

„Зато, наравно, када неко покуша да их уплаши некаквим тенковима, они ће одушевљено похрлити да покажу своју храброст и способност, али морају то да раде разумно, мирно, мудро и без журбе. Друго, наравно, за резултате су вредни награде“, додао је Осипов.

Немачка влада је прошле недеље, после дугих разговора, пристала да у Украјину пребаци тенкове „Леопард 2“. Планирано је формирање два батаљона, а у првој фази то ће бити чета од 14 возила из складишта Бундесвера. Према речима министра одбране Бориса Писторијуса, тенкови би у Украјину могли да стигну крајем марта.

Истовремено, амерички председник Џо Бајден, је са своје стране обећао Кијеву на десетине „Абрамс-а“, али је Бела кућа касније појаснила, да ће за то бити потребно да прође више месеци.

Русија је више пута изјављивала, да западна војна помоћ само продужава сукоб у Украјини, а да транспорт наоружања постаје легитимна мета руске војске.