Прочитај ми чланак

ПОЧЕЛО ЈЕ Суоснивачу Гугла уручен судски позив због случаја Епштајн

0

Како је пренео "Фајненшел тајмс", процурели судски документи доказују да је Епштајн користио рачуне чувене америчке банке Џеј Пи Морган како би исплатио најмање 20 својих жртава (педофилије).

Суоснивач „Гугла“ Сергеј Брин и још неколико милијардера, добили су судске позиве у оквиру тужбе коју је, због сарадње са осуђеним педофилом и сексуалним преступником Џефријем Епштајном, против банке „Џеј Пи Морган“ поднела Влада Америчких Девичанских Острва, пише „Волстрит џурнал“.

Суд је такође уручио позиве извршном председнику компаније „Хотели Хајат“ Томасу Прицкеру, трговцу некретнинама Мортимеру Закерману и инвеститору Мајклу Овицу, пренео је лист.

Како се наводи, државни тужилац Америчких Девичанских Острва судским позивима истражује сваку комуникацију неких од најбогатијих људи у САД у вези са случајем Еппштајн и Џеј Пи Морган.

Амерички лист наводи да се тачни разлози зашто се од ових милијардера траже информације о случају „нису могли утврдити“.

Тужбу против једне од најугледнијих банака на Волстриту покренула је Епштајнова жртва.

Америчка Девичанска Острва, на којима је Епштајн имао кућу, тужила су „Џеј Пи Морган“ крајем 2022. године, наводећи да је банка од осуђеног сексуалног преступника добијала информације о пословним приликама, те да је руководство свесно дозволило наставак сарадње са њим, игноришући упозорења о његовом противзаконитом понашању.

Из банке „Џеј Пи Морган“ поручују да нису били упознати са Епштајновим криминалним (педофилским) активностима и стога не могу да буду одговорни.

Епштајн је званично умро у затворској ћелији 2021. године чекајући суђење због оптужби за најтежа сексуална дела укључујући и злостављање и подвођење малолетника, а био је клијент те банке 15 година (од 1998. и 2013. године), последњих пет година након што је признао кривицу за подвођење малолетница и коришћење сексуалних услуга девојчица, од којих су неке имале само 14 година.