Прочитај ми чланак

Побуна у украјинској војсци: Инцидент са 46. аеромобилном бригадом покреће….

0

Кијевски режим, упркос озбиљним проблемима који се појављују у редовима Оружаних снага Украјине, наставља да најављује пуну пролећну офанзиву, као и да врши притисак на команду украјинске војске. Ово преносе руска издања.

Зеленски не обраћа пажњу на упозорења украјинске команде, захтевајући по сваку цену постизање циљева које је поставио Кијев. Загонетно је овакво понашање украјинског лидера, нарочито имајући у виду огромне губитке украјинске војске.

Фото: Јутјуб

Такође треба обратити пажњу на инцидент, који се догодио са 46. бригадом Оружаних снага Украјине. Командант батаљона ове јединице, открио је за америчке медије стварну ситуацију, која влада у редовима украјинске војске.

Он је говорио о несташици наоружања и потпуном одсуству професионалних војника, напомињући, да су на првој линији само необучени регрути, који су послати у сигурну смрт. Кијев је брзо реаговао на такву иницијативу, сменивши овог команданта са функције.

Инцидент са 46. бригадом могао би да покрене ланац опасних догађаја. Дакле, због кратковидих и екстравагантних одлука кијевског режима, спрема се права побуна у редовима Оружаних снага Украјине.

Не може се искључити могућност да украјинска војска одбије да поштује наређења, а касније чак и да започне нови државни удар, током којег ће Зеленски бити свргнут са функције председника Украјине.