ПОБУНА ПРОТИВ МЕРКЕЛ Десетине хиљада Немаца протестује у Берлину због кршења права

0

Огроман број људи окупио се данас у Берлину на протесту због кршења слобода и права грађана. Немци су устали због рестриктивних мера које је власт увела под плаштом корона вируса.

Полиција званично процењује да демонстрира око 15.000 људи, али грађани тврде да, као и свуда, власт покушава у медијима да значајно смањи број незадовољног народа који протестује.

Они се противе готово свим мерама поводом корона вируса, од ношења маски и присилне вакцинације, до економских мера. Међу демонстрантима су различите политичке оријентације (као и на протесту у Београду), а британски медији наводе да има и ултрадесничара. који носе заставу империјалистичке Немачке.

На излазак народа на улице је позвао немачки предузетник Михаел Балвег који је био организатор сличних демонстрација и у Штутгарту, где се кандидовао за градоначелника.

„Наш захтев је да се вратимо демократији“, рекао је један од учесника протеста који, као ни већина других демонстраната, није носио заштитну маску на протесту.

Поједини су носили транспаренте на којима је писало „Мисли! Немој да носиш маску!“

За разлику од неких других европских земаља, Немачка је била мање погођена пандемијом. Међутим, након првобитног „успеха“, број особа заражених корона вирусом поново је почео да расте.

У овој земљи тренутно има више од 210.000 случајева заразе и скоро 10.000 смртних случајева од последица ковид 19.

Већина људи се придржава мера прописаних у циљу заштите од вируса корона, као што је ношење маски у продавницама, док је влада недавно увела обавезно тестирање за путнике који се у земљу враћају из високоризичних подручја, преноси Танјуг.

Ипак, зналајан број Немаца се противи мерама, истичући да су у супротности са грађанским правима и слободама и да остварују негативан утицај на друштво и економију.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!