Прочитај ми чланак

Песков: Против Русије се води општи рат, морамо ставити до знања чиме ћемо се бори

0

Русија, против које се води рат, треба да буде оштра, али ће Москва стављати до знања Западу своје забринутости, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

„Против нас се, у широком смислу речи, води рат на свим пољима, било да је реч о међудржавним, имовинским односима, економији и тако даље. Они задиру у оно што је раније било апсолутно свето, али, истовремено видимо како се сви ти непоколебљиви темељи руше“, казао је Песков у интервјуу програма „Москва. Кремљ. Путин“ на ТВ „Русија 1“, чији је инсерт на свом телеграм каналу објавио новинар Павел Зарубин.

Према његовим речима, ово спроводе представници колективног Запада који тренутно ни од чега не презају.

Портпарол је такође истакао да Русија не треба да подлегне емоцијама.

„Треба да сачувамо трезвено размишљање, сабраност и снагу, да чинимо оно што нам користи и што најбоље одговара нашим интересима. Треба да будемо чврсти, али отворени за то да јасно говоримо о нашим забринутостима, тренуцима који су нам неприхватљиви, као и чиме ћемо се борити, у општем смислу те речи. Све то им морамо ставити до знања“, објаснио је Песков.

Одговарајући на питање да ли Русија има снаге и ресурсе да све приведе крају, он је нагласио да украјински сукоб има свој циљ.

„Циљеви које је објавио наш председник Владимир Путин су непромењени и биће испуњени“, закључио је портпарол.

Претходно је Песков изјавио да су западне земље сваким даном све више умешане у сукоб у Украјини, али специјална операција ће се наставити и Русија ће осигурати своје интересе.