• Почетна
  • ВИДЕО
  • ПЕНТАГОН ХОЋЕ КИБЕРНЕТИЧКО ОРУЖЈЕ еквивалентно нуклеарном и шта се дешава са Ф-35 (ВИДЕО)
Прочитај ми чланак

ПЕНТАГОН ХОЋЕ КИБЕРНЕТИЧКО ОРУЖЈЕ еквивалентно нуклеарном и шта се дешава са Ф-35 (ВИДЕО)

0
Pentagon seeks cyber-weapons strong enough to deter attacks - LA Times

Штабови Пентагонове Кибернетичка команда и Управа националне безбедности у Форт Миду у Мериленду (Патрик Симански /Асошиејтед прес, извор Фото: LA Times

ЛА тајмс: Пентагон хоће кибернетичко оружје довољно јако да одврати нападе Pentagon seeks cyber-weapons strong enough to deter attacks:

Коментар уредника WNU

Најмоћније сајбер оружје за масовно уништавање ће бити оно које ће моћи да потпуно спржи рачунарске мреже друге земље – истовремено остављајући све остале нетакнутим. Да ли је тако нешто могуће? Претпостављам да Пентагон управо за тиме трага. Наравно, поставља се питање како и где би се то оружје испробало.

„Људи слични онима који су свету дали печуркасте облаке тешко раде на новом пројекту – кибернетичког оружја толико јаког да би само његово постојање одвраћало стране владе од напада на базе података Сједињених Америчких Држава и рачунарске системе од виталне важности.

Идеја се састоји у томе да се војни концепт који је свет сачувао од бомбардовања нуклеарним бомбама за време хладног рата прилалагоди дигиталном ратишту 21. века.

САД и Совјетски Савез су за четири деценије створили огромне стокове нуклеарног оружја, али га никада нису користили.

Један од разлога је уверење обе стране да би сваки напад наишао на једнако разорни контранапад. Војни планери то називају загарантованим међусобним уништењем.

Садашњи планови за „кибернетичко одвраћање“ имају за циљ да за дигитално доба развију нешто слично.“

Прочитајте још: Војска се и даље бави „нередом“ после кибернетичких напада – Си-Ен-Ен / Military still dealing with cyberattack ‘mess’

Ћирилизовано

Али пре стварања и испробавања иде камчење пара а пре ње медијска припрема. Америчке Влахе треба уверити да вреди уложити паре у ново оружје, макар се испоставило да је то кибернетичка Ф-35 цигла. И далеко од тога да је ЛА тајмс једина преститутка која индустријском комплексу САД пружа услуге, ево још једног данашњег наслова: U.S. Decides to Retaliate Against China’s Hacking – The New York Times. То јест, сироти Амери просто морају, натерани су да узврате на кинески хакерај.

Али, и кад већ поменух Ф-35, цигла је постала „иницијално оперативно способна“, мада тражи још неколико година… На исту тему, али из чисто пропагандистичког угла, је и овај видео, опет са сајта WNU. Коментар уредника (није џаба Рус пореклом) је разуман, али наслов и изјаве мучених пилота су неуверљиви, а изглед новинарки, преститутки на задатку, заиста изазива ужас. Обавезно погледат:

Pilot calls F-35 a threat to be feared

 

Извор: WNU
За превео и приредио: Александар Јовановић / Ћирилизовано