Прочитај ми чланак

Папа Фрања уклонио крст у току посете Малти да не узнемири мигранте

0

Папа Фрања није желео да узнемири илегалне мигранте на Малти па је уклонио крст из сценске поставе Уместо тога, Папа је седео испред хиљада празних пластичних боца како би разговарао о заштити екологије и миграната.

Организатори су уклонили Исусово распеће са подијума одакле је Папа говорио јер папа наводно није желео да увреди мигранте исламске вероисповести током своје посете Малти.

Уместо тога, рециклиране пластичне боце с црвеним мрљама коришћене су за дизајнирање позадине за папино обраћање мигрантима у Лабораторију мира John XXIII у Ħal-Faru у суботу, хуманитарној организацији коју води левичар фрањевачки фратар о. Dionysius Mintoff.

“Када погледате дубље, видећете да је море направљено од рециклираних пластичних флаша, јер у нашем мору има више пластике него рибе. А црвене мрље су прслуци за спашавање – животи људи изгубљених на мору,” објаснио је уметнички директор Carlo Schembri .

Сцхембри, који је добио задатак да дизајнира кључну позадину за папину посету Малти, инсистирао је да је веран Фрањином главном разлогу за посету острву – да брани мигранте и екологију.

„Подијум неће бити украшен крстом, с обзиром на то да су већина миграната муслимани“, навела је надбискупија Малте у чланку објављеном на својој web страници, додајући да се „очекује да ће папина посета скренути пажњу на бруталну ситуацију Заједнице миграната Малте.”

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!