Прочитај ми чланак

ПАНИКА Америка откачила Зеленског: Нећемо Украјину у НАТО пакту, није сад време

0

Процедуру за пријем Украјине у НАТО требало би размотрити у друго време, изјавио је помоћник председника САД за националну безбедност Џејк Саливан.

„По нашем мишљењу, сада је најбољи начин да се Украјина подржи кроз практичну подршку ‘на терену’, а процес у Бриселу би требало да се предузме у друго време“, рекао је Саливен новинарима.

Он је при томе нагласио да Сједињене Америчке Државе не одбијају подршку политике „отворених врата“ за НАТО.
 
„Све одлуке о приступању морају бити донете између 30 земаља-чланица и држава које желе да се придруже“, прецизирао је Саливен.
 
Раније је председник Украјине Владимир Зеленски изјавио да је Кијев, као одговор на присаједињење ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области Русији, поднео захтев за убрзани пријем у НАТО на који је одмах негативно реаговао портпарол НАТО Јенс Столтенберг.

Војна помоћ Украјини

Саливен је додао да ће Сједињене Америчке Државе следеће недеље објавити нови пакет војне помоћи Украјини.
 
Он је додао и да Вашингтон не искључује могућност испоруке тенкова Украјини.
„Ништа не искључујем, али данас нисам спреман да објављујем (о испорукама) америчких тенкова“, одговорио је Саливан на питање да ли су САД спремне да Украјини испоруче тенкове, укључујући и „Абрамсе“.
 
Према последњим подацима, укупан обим америчке војне помоћи Кијеву од почетка Бајденовог мандата достигао је скоро 17 милијарди долара.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!