Прочитај ми чланак

Ово САД неће преболети – Нови Путинов потез задаје још један тежак ударац…

0

Русија развија план за стварање транспортног коридора, који ће јој омогућити да тргује без освртања на Сједињене Државе. О томе пише издање „InfoBrics“.

Овог месеца се сазнало да Русија развија пројекат за нови транспортни коридор север-југ, који ће обезбедити транспортну везу између Европе и Индије преко Ирана. Рута има велики потенцијал, јер Индија сада активно шири трговину не само са Русијом, већ и са западним земљама.

„Глобални пејзаж се мења, како економски тако и политички, а Русија ствара нове ланце снабдевања“, пише публикација.

Како наводи издање, уз помоћ новог транспортног коридора, Руска Федерација ће моћи да зада нови тежак ударац САД-у. Сада Американци имају могућност да контролишу транзит робе из Европе у Индију, пошто рута пролази кроз Атлантски океан, Средоземно море и Суецки канал.

Међутим, на траси коридора север-југ, САД неће имати никакве полуге утицаја, пошто тамо нема јасних савезника Вашингтона, ни земаља чланица НАТО-а.

„Нови коридор ће омогућити Русији и Ирану, да пониште покушаје САД да их економски изолују, као и да створе нову обећавајућу транзитну руту и ​​алтернативу Суецком каналу“, додаје се у чланку.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!