Прочитај ми чланак

Откривено зашто САД одуговлаче сукоб у Украјини

0

„Одуговлачење сукоба у Украјини је корисно за САД, јер тим потезом затварају рупе у сопственој противракетној одбрани“, тврди војни експерт, Алексеј Леонков, а затим објаснио, да Вашингтон нема шта да супротстави руским пројектилима.

Пре свега, САД настоје да купе време за формирање сопствених система, који најуочљивије заостају за Руским. Реч је о сегментима хиперзвучне и противракетне одбране. Леонков је информације о томе, добио из аналитичких белешки које је недавно успео да прочита.

„Иако се Вашингтону не жури да ствара хиперсонично оружје, одлучивши да је оно потребно углавном за офанзиву, а Сједињене Државе то још не планирају, Американци су озбиљно забринути за системе противракетне одбране“, приметио је Леонков.

„Један од америчких аналитичара је рекао, да је амерички противракетни одбрамбени систем у стању да одбије напад ИЦБМ-ом, само од држава попут Северне Кореје. Односно, амерички политичари све време машу „нуклеарном палицом“, претећи узвратним ударом – а њихов противракетни одбрамбени систем је пун рупа “, објаснио је експерт.

Леонков је још приметио, да управо због тога Сједињене Америчке Државе активно снабдевају Украјину оружјем, како би Русија била заузета проблемима што дуже, а Америка имала времена да закрпи сопствени систем противракетне одбране.