Прочитај ми чланак

ОТКРИВЕНО: После примљеног бустера, глумица Бети Вајт умрла од можданог удара

0

Узрок смрти глумице Бети Вајт, која је преминула последњег дана 2020. године, неколико недеља уочи свог 100. рођендана, је мождани удар који је претрпела готово недељу дана раније, о чему сведочи умрлица чију је копију TMZ.com објавио у понедељак.

У делимично редигованом документу стоји да је узрок смрти Бети Вајт „цереброваскуларни инсулт“, медицински израз за мождани удар или губитак дотока крви у мозак проузрокован угрушком или руптуром крвних судова, што је резултирало оштећењем можданог ткива.

У документу Одељења за јавно здравство округа Лос Анђелес стоји да је мождани удар уследио шест дана пре глумичине смрти.

Надлежни су одбили да коментаришу ту информацију.

Извори блиски глумици тврде да је Вајт била присебна након можданог удара те да је на крају умрла мирно у сну, а то је потврдио и Џеф Витјас, глумичин дугогодишњи агент и близак пријатељ.

Након њене смрти почеле су се ширити гласине да је глумица умрла од последица бустер дозе вакцине што је Витјас категорички оповргао.

Вајт је умрла 31. јануара, непуне три недеље пре свог стотог рођендана. Претходно је најавила документарни филм о свом животу који ће се приказати у 900 америчких биоскопа 17. јануара, на њен рођендан.