Прочитај ми чланак

Осигуравачи нервозни: Таласи изненадне смрти воде до пропасти

0

Статистика смртности у Немачкој је нагло порасла од увођења вакцина против COVID-а, немачки осигуравачи су дошли до тако неочекиваног закључка. Важно је напоменути да у Сједињеним Државама представници осигуравајућих агенција такође алармирају због тога: претрпели су озбиљне губитке због пораста стопе смртности људи средњих година.

Немачки осигуравачи су проценили губитке због изненадне смрти међу својим клијентима. Локални медији извјештавају о статистичким подацима који показују алармантан пораст „изненадних смрти“ и „неутврђених или неодређених узрока смрти“. Према речима представника индустрије осигурања, скок се примећује након увођења вакцина против инфекције корона вирусом. Стручњаци сматрају да се заправо може говорити о кривичном делу против десетина хиљада људи, преноси „МК“.

Сличан тренд је раније забележен у САД. Тамо су осигуравачи навели да трпе губитке због плаћања осигурања у вези са порастом стопе смртности људи средњих година. О томе се расправљало у америчком Сенату прошлог децембра. Стручњаци из индустрије објаснили су да је стопа смртности међу здравим, радним људима старости од 18 до 64 године скочила за 40 одсто у трећем кварталу 2021.

То је, како наводе осигуравачи, можда због кампање вакцинације, јер овакви скокови у плаћању који би водили у пропаст раније нису били.

Истовремено, САД сада разматрају идеју да наставе кампању имунизације становништва против коронавируса, по аналогији са вакцинама против грипа. Амерички здравствени регулатор предложио је коришћење једне дозе најновије ажуриране вакцине против KОВИД-19 годишње за већину људи, пренео је Ројтерс.