Прочитај ми чланак

Орбан поручио Србији:Ако вам не помогнемо,доћи ће стотине хиљада миграната код вас

0

Аустрија и Мађарска желе да помогну Србији у заштити њених јужних граница од илегалне миграције, саопштили су на конференцији за новинаре у Бечу аустријски канцелар Карл Нехамер и мађарски премијер Виктор Орбан.

„Ми смо ваши капетани на мађарско-српској граници, јер ако је не штитимо, доћи ће стотине хиљаде миграната код вас. Ми бисмо волели да не морамо то да радимо и да Србија може сама да штитити своју јужну границу. У интересу свих је да Србија што је могуће боље може да штити своју јужну границу“, казао је Орбан.

Он је најавио да ће бити организована конференција са Србијом с циљем боље заштите јужних српских граница од илегалне миграције.

Циљ те конференције био би да се помогне Србији у бољој контроли јужне границе, а о предлозима ће, како је додао Орбан, обавестити и Брисел.

Нехамер је рекао да је прихватио предлог мађарског колеге о одржавању заједничке конференције са Србијом како би се смањио притисак илегалне миграције.

Подсетио је да је у Аустрији значајно порастао број тражиоца азила, и да је неопходно да се у заустављању илегалне миграције мора сарађивати са Мађарском и Србијом.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!