Прочитај ми чланак

Орбан: Макрон је у праву, цена украјинског сукоба није иста с обе стране Атлантика

0

Европа би требало да размотри ревизију санкција Русији због трошкова повезаних са ситуацијом у Украјини, поручио је мађарски премијер Виктор Орбан на свом Твитер налогу.

Француски председник Емануел Макрон је раније рекао да Европа и САД учествују у сукобу у Украјини „у име истих принципа“, али да цена коју плаћају није иста са обе стране Атлантика.

„Макрон је у праву, цена сукоба између Русије и Украјине није иста са обе стране Атлантика. Ако желимо да европска индустрија опстане, морамо брзо да решимо енергетску кризу. Време је да поново размислимо о санкцијама“, написао је политичар.

После почетка специјалне операције у Украјини, Запад је појачао санкциони притисак на Москву, што је довело до повећања цена струје, горива и хране у Европи и САД-у. Председник Владимир Путин рекао је да је политика обуздавања и слабљења Русије дугорочна стратегија за Запад, те да су ограничења задала озбиљан ударац целокупној глобалној економији. Према његовим речима, главни циљ САД-а и њихових савезника је да погоршају животе милиона људи.