Прочитај ми чланак

ОРБАН Брисел је лагао народ Европе, од санкција највише профитирају људи као СОРОШ

0

Мађарски премијер Виктор Орбан изјавио је данас да су у Бриселу „лагали народ Европе“ када су рекли да санкције Москви неће бити проширене на енергенте и да ће оне довести до брзог окончања рата у Украјини, преноси МТИ.

Велики акционари енергетских компанија, „почевши од финансијера Џорџа Сороша, остварују милијарде екстра профита“ захваљујући порасту цена енергената повезаних са санкцијама, тврди мађарски премијер.

Грађани у Европи тренутно плаћају скупо енергенте због санкција, што будућност чини нестабилном – рекао је Орбан.

Он је приметио да се рат у Украјини наставља, без наде да ће се брзо завршити.

Према његовом мишљењу цене енергената су вођене политички мотивисаним одлукама у Бриселу, а не економским разлозима.

Без санкција, цене енергената биле би исте као у априлу, када се очекивало да се оне стабилизују на око 100 долара, тврди Орбан.

Земље ЕУ су се на самиту у Версају договориле „са руководством Немачке и Мађарске“ да не проширују санкције на енергетику, рекао је он, уз напомену да би Мађарска била у много горој ситуацији да се влада није изборила за изузеће од санкција Русији.

Он је навео и да је неизвесно да ли ће се ситуација још више погоршати, с обзиром на то да ЕУ жели да уводе нове санкције за Русију“.

Коментаришући план Будимпеште да спроведе јавну анкету „Националне консултације“ о санкцијама Европске уније Москви због рата у Украјини, мађарски премијер је рекао да су јединство и сарадња још важнији у време кризе.

Анкета је „правно најфлексибилнији облик“ укључивања људи у процес доношења одлука, што је „по мом искуству политички најбоља ствар у одређеним ситуацијама“, изјавио је Орбан, наводи МТИ.

Орбан је логично закључио, да су лагали народ Европе из Брисела. Санкције постају све јаче, а народ живи у све тежим условима.