Прочитај ми чланак

ОРБАН: Брисел ће због Украјине упропастити Европу- Наши унуци ће осећати последице

0

Мађарски премијер Виктор Орбан упозорио је у петак да ће европска политика која се залаже за масовно заједничко задуживање земаља чланица ЕУ како би се наставио финансирање украјинског отпора руској инвазији имати разорне последице .

Мађарски лидер је у јутарњем програму поручио да ће санкције ЕУ руској енергетици сигурно пропасти и да ће „не само наша деца, већ и наши унуци трпети последице“ шеме масовног задуживања коју је предложила ЕУ, додајући да ће и потенцијално несолвентним државама бити потребна подршка .

Орбан је поновио противљење Мађарске и предложио да се споразуми за подршку Украјини донесу на националном нивоу путем билатералних споразума између појединих земаља, преноси ReMix news.

Он је истакао да се Украјина сада нашла у ситуацији да није у стању да функционише као независна нација због сукоба који је у току, а иако јој је краткорочно потребна помоћ суседа и савезника, није на Бриселу да говори. у име свих држава чланица.

Штавише , Орбан верује да би било какве даље санкције на руски гас или нуклеарну енергију имале „трагичне последице“ и тврди да би Мађарска требало да буде изузета од такве одлуке.

„ Пред нама је тешка зима , Украјина је у све тежој ситуацији, Русија има потешкоћа, али њени приходи од енергената су на врхунцу, тако да политика санкција није постигла свој циљ“, рекао је он, објашњавајући да Мађарска неће бити предмет предстојеће забране европског увоза руске нафте, и даље ће бити погођена „ефекатом санкција надувавања цена“.

„У преговорима о санкцијама увек смо остваривали сопствене националне циљеве, тако да са добрим надама учествујемо у расправи о деветом пакету “, закључио је Орбан, напомињући да је „притисак константан“ и да Мађарска мора „стално да се бори за заштиту својих интереса”.