Прочитај ми чланак

Опет гази медије и бесни: Вучић напао РТС због питања Орбану

0

Председник Србије Александар Вучић напао је Радио телевизију Србије, истичући да та телевизија припада “квази либералном блоку” и то само због питање које новинарка РТС упутила Виктору Орбану, премијеру Мађарске.

Председник Србије још једном није одолео свом пориву да притиска медије и прозива јавно новинаре због питања која постављају. Овог пута негодовао је због питања новинарке РТС која је питала Орбана да прокоментарише одлуку Европског парламента.

Она је подсетила да је ЕП јуче осудио намерне и систематске напоре мађарске владе да поткопа европске вредности. Такође, ЕП захтева да Брисел покаже резултате у процесу који се води против Мађарске. То питање је изнервирало Вучића, који је најпре добацио са: “Ја, не верујем”.

Орбан је одговорио да је реч о вицу, који чак није ни смешан, већ, како је рекао, досадан.

С друге стране Вучић је био веома оштар, па је свом госту из Мађарске испричао како доживљава рад РТС.

“Као што видите, драги пријатељу, код нас и јавни сервис, који је макар формално у државној средини, и припада том квази либералном блоку којем увек морате да се правдате за одлуке ЕП и свега другог”, рекао је Вучић.

Након тога Вучић је успео нешто што је веома тешко – да у свега неколико реченица демантује самог себе.

“Ја им се одавно не правдам, пошто о нама пишу исте те ствари и појма немам шта о нама пишу. И данас и сутра су опет овде да нам држе предавања и придике и претпостављам да ће наставити то ради. Посебно они који имају 0,7 одсто гласова у својим земљама. Ти су нарочити специјалци да ми објасне каква је ситуација у мојој земљи где ја добијам 60 одсто гласова. Пошто они са 0,7 одсто гласова најбоље знају каква је ситуација у мојој земљи. И то сам претерао, овај стручњак што нам долази он више нема ни 0.7 процената. Он сад има између 0.5 и 0.6 одсто. Са ових 0.7 сам га почастио. Он долази да нам држи предавања ”, рекао је Вучић.