Прочитај ми чланак

ОКСФОРД – Дистопијска правила: Људи ће само 100 дана годишње моћи да возе ауто

0

Ако град испуни планове , возачима ће можда бити потребне посебне дозволе и више надзора да би возили кроз Оксфорд у Енглеској. Савет округа Оксфордшир разматра давање дозвола домаћинствима која им дозвољавају да се возе градом само 100 дана годишње по возилу.

Да би се план спровео, АНПР (аутоматски читачи регистарских таблица) камере биће инсталиране на локацијама „филтер саобраћаја“ широм града.

Приватни аутомобили неће проћи кроз филтере без дозволе. Сва остала возила, укључујући аутобусе, комбије, таксије, мопеде, теретна возила и мотоцикле, имаће дозволу да се крећу кроз филтере за саобраћај у сваком тренутку.

Консултације за план су завршене 13. октобра, а очекује се да ће савет донети одлуку у новембру. Ако одобре план, његова имплементација коштаће 3 милиона фунти ( 3,48 милиона долара).

Министар за управљање аутопутевима у округу Оксфордшир Ендру Грант рекао је да је шема филтера за саобраћај део „визије за знатно побољшани Оксфорд“.

„Желимо да побољшамо животе, транспорт и здравље људи који овде живе и раде. Урадили смо много моделирања да бисмо дошли до ових локација и желимо да подстакнемо људе да одлуче да мање користе своје аутомобиле“, додао је он.

„Не ради се о томе да будемо против аутомобила, већ о управљању начином на који користимо наше путеве тако да они буду безбедни за све. Ради се о дизајнирању Оксфорда за наредне деценије. Охрабрио бих људе да коментаришу и учествују у консултацијама, посебно људе који иначе не би размишљали о томе да иду на интернет и коментаришу то.”