Прочитај ми чланак

Од свињског грипа преминула држављанка Србије у Бахреину

0

Држављанка Србије Ј.Т. (26) преминула је након тронедељног лечења у болници у Бахреину од последица такозваног „свињског грипа“ (Х1Н1), изјавио је данас министар спољних послова Ивица Дачић.

У писаној изјави он је навео да Министарство спољних послова пружа помоћ њеној породици у решавању административних процедура и транспорта тела у Србију. Амбасада Србије у Кувајту, која на нерезиденцијалној основи покрива Бахреин, била је у сталном контакту са породицом покојне држављанке Србије, током лечења у болници у Бахреину и обавештавала је о здравственом стању, будући да је свакодневно комуницирала и са особљем болнице.

„Иако још нисмо званично обавештени од власти Бахреина о смрти наше држављанке, већ само од болнице у којој је она лечена, предузели смо све припреме за долазак и боравак њене породице у Бахреину, обезбеђене су визе за чланове породице за Бахреин, као и око организације транспорта посмртних остатака у Србију“, наводи се у саопштењу.

Министарство спољних послова ће наставити да предузима све потребне мере у циљу што бржег окончања административних процедура пред бахреинским органима, како би се издала спроводница и омогућио транспорт посмртних остатака наше држављанке у Србију.