ОБЈАВЉЕН СНИМАК: Сухој отерао ловца НАТО од Шојгуа (ВИДЕО)

0

Ловац НАТО покушао је да се приближи авиону руског министра одбране изнад неутралних вода Балтика, што се види и на снимку који су објавили руски медији.

Шта каже НАТО – зашто су се ловци „опасно“ приближили авиону руског министра одбране?

Откривено чији је Ф-18 који се приближио авиону са руским министром одбране

Ф-18 је покушао је да се приближи авиону у ком се налазио Сергеј Шојгу, али га је у томе спречио руски „Сухој-27“, наводи агенција Тас.

Руски медији објавили су снимак „блиског сусрета“ на ком се види како руски авион нагло заокреће улево у правцу НАТО авиона, приморавши га да се повуче.

Авион у ком се налазио Шојгу летео је уз пратњу два „Су-27“ из Калињинграда у Москву.

Дописник агенције Тас, који се налазио у авиону министра одбране Шојгуа, јавио је да су руски борбени авиони приморали Ф-18 да се удаљи.

Званичник НАТО је за руску агенцију изјавио да су се ловци НАТО приближили авиону у којем је био руски министар одбране да би идентификовали летелицу.

„Ловци из састава балтичке мисије ваздушног патролирања НАТО послати су да идентификују авион који је летео близу ваздушног простора НАТО савезника“, рекао је он.

Како је додао, када је идентификација летелице завршена, авиони НАТО су се вратили у базу.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!