Прочитај ми чланак

НОВИ ХАОС у Америци: Путеви блокирани због одрона, очекују катаклизму вечерас

0

Широм Калифорније блокирани су путеви због одрона земље, а за Нову годину се према прогнозама очекује катаклизма праћена пљусковима и поплавама у већем делу државе, као и више метарски наноси снега у Сијера Невади.

Градоначелници су упозорили да би се реке и потоци могли излити и позвали становнике да последњег дана у години припремају вреће са песком, као и да избегавају да путују због одрона и поплава.

Према прогнози Националне метеоролошке службе у Сакраменту, за данас су прогнозиране падавине у Калифорнији, а на планинама Сијера Неваде предвиђа се најмање 1,5 метара снега.

Клизишта су затворила путеве у области залива Сан Франциска, између Фремонта и Сунола, као и у округу Мендоцино, где су екипе рашчишћавале рушевине у петак увече.

У округу Хумболт, који је 20. децембра погодио земљотрес јачине 6,4 степена по Рихтеровој скали, поплављени су путеви, а мост, који је привремено затворен прошле седмице због оштећења од земљотреса, могао би бити поново затворен ако ниво реке Јегуља, коју премошћује, постане превисок, пренео је АП.